Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

Dezenformasyon Yasası Hk. Açıklama Dezenformasyon Yasası Hk. Açıklama

17 Haz 2022

DEZENFORMASYON YASASINA YENEROĞLU’NDAN TEPKİ

’Dertleri, milyonların haykırışını susturmak’

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, kamuoyunda “dezenformasyon yasası” olarak adlandırılan ve TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen kanun teklifine tepki gösterdi. Yeneroğlu şöyle konuştu:

‘Yalanla koltuğunu korumaya çalışanlar güya yalana savaş açıyor’

“Bu kanun teklifi ile zorbalıkta ittifak eden iktidar ortakları, hukuka bir darbe daha vurmaktadır. Tüm devlet imkanlarını seferber ederek yalanlarla koltuğunu korumaya çalışanlar, güya yalana savaş açıyor.”

’Dertleri ‘Kral çıplak’ seslerini bastırmak’

“Dertleri doğruyu bulmak değil. Dertleri; ‘Geçinemiyoruz’ diyen vatandaşın, ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencinin, faturalara isyan eden esnafın, ‘Adalet istiyoruz’ diyen yüz binlerin, ‘Değişim istiyoruz’ diyen milyonların haykırışlarını susturmak. Daha da ötesi, kulakları sağır edercesine yükselen ve sarayın duvarlarını yıkıp geçen ‘Kral çıplak’ seslerini bastırmak.”

’Majestelerinin hoşuna gitmeyen gerçekleri söyleyenler terbiye edilmeye çalışılıyor’

“Bu yasa ile vatandaşa üç maymunu oyna, yani ‘Görme, duyma, konuşma’ deniliyor. İfade özgürlüğü ‘ülkenin iç ve dış güvenliği’ gibi hassas kelimelerin altına gizlenip yok edilmek isteniyor. Majestelerinin hoşuna gitmeyen gerçekleri söyleyenler adeta yargı sopasıyla terbiye edilmeye çalışılıyor. Baskılara rağmen susmayan muhaliflere Silivri yolu gösteriliyor.”

’Kanun Anayasa’ya aykırı’

“Cumhurbaşkanı ve çevresi kurdukları ve kendilerine toz pembe gelen ama millete zulümden başka bir şey sunmayan dünyanın yıkılmasını önlemeye çalışsa da attıkları her adımda güç sarhoşluğunun sonuna daha hızlı yaklaştıklarını çok iyi biliyorlar. Bu kanun meclisten geçse de Anayasa’ya aykırı. Anayasa’yı yok sayan kanunun hükmü yoktur.”

Videonun tamamına link üzerinden erişebilirsiniz: https://bit.ly/3zK6sUn

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KANUN TEKLIFI
  • #TBMM
  • #ADALET
  • #HUKUK
  • #SOSYAL MEDYA

SONRAKİ HABER

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 19 Haziran Tarihli Açıklaması Hk. Konuşma

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

17 Haz 2022