Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

Sn. Erkam Yıldırım'ın Venezuela'da dağıttığı test kiti ile maske bağışı hakkında Ticaret Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi Sn. Erkam Yıldırım'ın Venezuela'da dağıttığı test kiti ile maske bağışı hakkında Ticaret Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi

31 May 2021

Eski Başbakan Sn. Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya Aralık 2020 tarihinde gittiğini ve coronavirüs test kiti ve maske bağışında bulunduğunu iddia etmiştir. Buna karşılık basında yer alan haberlere göre; 1 Ekim ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye gümrüklerinden Venezuela’ya giden tüm malların adet ve fiyat bilgileri ile birlikte tek tek kayıt altına alındığı listelerde ülkeden çıkışı izne tabi olan “maske” bulunmadığı gibi 1500 adet test kiti gönderimin de Türkiye ve Venezuela’daki iki firma arasındaki ticari faaliyet olduğu tespit edilmiştir.

Bu bağlamda;

1- Erkam Yıldırım veya ortağı olduğu şirketler ihracı ön izne bağlı olan tıbbi maskeler ve test kitleri için ön izin belgesi almış mıdır?

2- Erkam Yıldırım veya ortağı olduğu şirketler adına Venezuela’ya gönderilmek üzere maske veya test kiti nakliyatı Türkiye gümrük kayıtlarına girmiş midir?

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #VENEZUELA
  • #MUSTAFAYENEROĞLU
  • #TBMM
  • #SORU ÖNERGESI

SONRAKİ HABER

Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi hakkında Hazine ve Maliye Bakanı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

31 May 2021