Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

İçişleri Bakanı'na Göçmenlerin Meriç Nehri’ne Atılmasına Dair Soru Önergesi İçişleri Bakanı'na Göçmenlerin Meriç Nehri’ne Atılmasına Dair Soru Önergesi

31 Ağu 2021

2021 yılı Ağustos ayı içerisinde, Yunanistan’dan Türkiye’ye yaklaşık 150 kişilik bir göçmen grubun geri gönderildiği ve kolluk güçlerine teslim edilen bu göçmen grup içerisindeki kadın ve çocukların ayrılarak geride kalan 45-50 kişilik erkek grubun bir jandarma komutanı tarafından Meriç Nehri’ne atıldığı ve nehre atılan 1 Afgan ve 2 Suriyeli olmak üzere 3 kişinin de hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Söz konusu olay sosyal medyada da gündem olmuştur. Nehre atılanlardan biri olan ve olaydan sağ kurtulan Sad El Delli isimli Suriyeli şahıs, ilgili olayı ayrıntıları ile anlatmıştır.

Bu bağlamda;

1- Yukarıda ifade edilen suça konu olayın gerçekleşip gerçekleşmediği hususunda idari bir soruşturma yapılmakta mıdır?

2- Söz konusu olayla ilgili olarak soruşturma yapılmakta ise olaya konu eylemi gerçekleştiren jandarma komutanının kimliği tespit edilmiş midir? İlgili jandarma komutanı açığa alınmış mıdır? Söz konusu olay her yönü ile araştırılmakta mıdır?

3- Olay çerçevesinde öldüğü iddia edilen göçmenlerin kimlikleri belirlenmiş midir? Aileleri ile irtibata geçilmiş midir?

4- Bu tür olayların gerçekleşmemesi için Bakanlık nezdinde herhangi bir çalışma söz konusu mudur?


  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MERIÇ NEHRI
  • #GÖÇMEN
  • #İÇIŞLERI BAKANLIĞI
  • #DEVA PARTISI

SONRAKİ HABER

Adli Yıl Açılışına İlişkin Basın Açıklaması: "Hukuk Tanımaz İktidar Yargıyı Adaletsizliklerinin Bekçisi Haline Getirmiştir"

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

31 Ağu 2021