Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Silah Dağıttığı İddialarına Dair Soru Önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Silah Dağıttığı İddialarına Dair Soru Önergesi

09 Tem 2021

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunuz dönemde Türkiye Cumhuriyeti envanterine kayıtlı olmayan ateşli silahların sizin koordinasyonunuzla sivil gruplara dağıtıldığını, İçişleri Bakanı olduğunuz 31 Ağustos 2016 tarihinden sonra da ateşli silahların sivil gruplara dağıtılması işine sizin koordinasyonunuzda devam edildiğini iddia etmiştir.

Bu bağlamda;

1- Çeşitli operasyonlar sırasında ele geçirilen ateşli silahlar devlet kayıtlarına alınmakta mıdır? Alınmaktaysa ne şekilde kayıt altına alınmaktadır?

2- İçişleri Bakanlığı nezdinde bulunup da envanterde kayıtlı olmayan herhangi bir silah grubu var mıdır?

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunuz dönemden bugüne sivil gruplara devlet envanterinde kayıtlı olmayan silahları dağıttığınız iddiaları doğru mudur?

4- 2016 yılı Ağustos ayında sizin koordinasyonunuzda sivil vatandaşlara bir kasa kalaşnikof teslim edilmiş midir? Bu teslimata dair iddialar üzerine konu hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA PARTISI
  • #TBMM

SONRAKİ HABER

Dünya Hukuk Günü Hakkında Basın Açıklaması

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

09 Tem 2021