Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a Soru Önergesi: "Tüplü dalışa terörle mücadelede kullanılan askeri bir helikopter ile mi gittiniz?" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a Soru Önergesi: "Tüplü dalışa terörle mücadelede kullanılan askeri bir helikopter ile mi gittiniz?"

10 Oca 2022

11.07.2021 tarihinde Sivas ili Gürün ilçesi Gökpınar Gölü’nde gerçekleştirdiğiniz tüplü dalış ile alakalı olarak; Tunceli ili Ovacık ilçesinde bulunan ve terörle mücadele operasyonlarında kullanılan bir askeri helikopterin ve askeri personelin o gün için size tahsis edildiği, helikopterin Ovacık’tan havalanarak sizi Sivas’tan aldığı, sonra Gürün’e götürdüğü, burada tüplü dalış etkinliğini gerçekleştirmenizi beklediği ve dalış bittikten sonra sizi tekrar Sivas’a bıraktığı ve boş olarak görev yeri olan Ovacık’a döndüğü iddia edilmektedir.

Kalekol savunmalarında havadan indirme görevleri icra eden ve her an göreve hazır olması gereken askeri helikopterin, askeri göreve ilişkin tahsis amacı dışında bir bakanın görev alanı içerisinde de olmayan bir tüplü dalış etkinliği için tam gün olarak kullanımına bırakıldığı iddiası kamuoyuna yansımıştır.

Bu bağlamda;

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın görev alanı içerisinde tüplü dalış faaliyeti yer almakta mıdır?

2- Gökpınar Gölü’nde gerçekleştirdiğiniz tüplü dalışa giderken terörle mücadelede kullanılan askeri bir helikopter ile ulaşım sağladınız mı?

3- Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki bir helikopteri tahsis amacı dışında kullandıysanız; bu helikopterin Tunceli, Ovacık/Sivas Merkez/Sivas, Gürün, Gökpınar Gölü gidiş rotası ile Gökpınar Gölü/Sivas Merkez/Tunceli, Ovacık dönüş rotasındaki yakıt masraflarını ödediniz mi?

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MUSTAFA VARANK
  • #GÖKPINAR GÖLÜ
  • #ASKERI HELIKOPTER
  • #DALIŞ

SONRAKİ HABER

İktidarın Hedefindeki İnsan Hakları Derneği ve Öztürk Türkdoğan Hk. Açıklama: “İktidar, İnsan Hakları Savunucuları Üzerindeki Baskı ve Tehdit Politikasına Son Vermelidir.“

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

10 Oca 2022