Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı

Karaman'daki Kaçak Yapılaşma Hk. Soru Önergesi Karaman'daki Kaçak Yapılaşma Hk. Soru Önergesi

15 Ağu 2022

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Karaman’da partisinin il başkanı Mustafa Burak Demirer ile gazeteci Hüseyin Ölger’e yapılan sopalı saldırıya neden olan iddiaları TBMM’ye taşıdı. DEVA Partili Demirer ve gazeteci Ölger, Kazımkarabekir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Kalaycı hakkındaki kaçak yapılaşma iddialarını takip ediyordu.

Bakanlığın kaçak yapıyı yıkma yetkisi var

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi veren DEVA Partili Yeneroğlu, Karaman’daki kaçak yapı inşaatında belediye işçisi çalıştırılmasını, belediye araçlarının kullanılmasını ve belediye başkanının kaçak yapıyı yıkmayacağını söylemesini Kazımkarabekir Belediyesi’nin ihmaline örnek gösterdi.

Ayrıca belediye meclis üyesinin kaçak depo yaptığı yerin kendisine bırakılacağına emin davrandığını söyleyen Yeneroğlu, belediyenin gerekli işlemleri tesis etmemesi halinde bakanlığın kaçak yapıyı yıkma yetkisi olduğunu hatırlattı.

Yeneroğlu, Bakan Murat Kurum’a şu soruları sordu:

‘Kaymakamlık denetimde bulundu mu?’

“Karaman ili Kazımkarabekir ilçesi Subaşı Mahallesi 942 Ada, 44 Parsel üzerinde yapılan kaçak yapıya ilişkin Kazımkarabekir Kaymakamlığı 04.08.2022 tarihinde yapılan şikâyet ile ilgili inceleme başlatıp, denetimde bulunmuş mudur? Bu olay dışında buna benzer kaç şikâyet yapılmıştır?”

‘Kazımkarabekir’de kaç tane kaçak yapı var?’

“Kazımkarabekir İlçesinde tespit edilen kaç tane kaçak yapı vardır ve tespit edilen kaçak yapılardan kaçı hakkında yapı tatil tutanağı tutulmuştur?”

‘Gerekli yaptırımları uygulayacak mısınız?’

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, Kazımkarabekir Belediyesi tarafından göz yumulan kaçak yapılaşmayı engellemek üzere bu ilçede yaygın denetim başlatacak ve gerekli yaptırımları uygulayacak mısınız?”

Soru Önergesi: Karaman'daki Kaçak Yapılaşma Hk. Soru Önergesi

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TBMM
  • #HUKUK
  • #ADALET
  • #ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANLIĞ
  • #MURAT KURUM

SONRAKİ HABER

Rusya'dan S-400 Alınması Sürecinin İşletilmesinin Dış Politikamıza Etkisi Hk. Soru Önergesi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Ağu 2022